Kattoturvatuotteet Jyväskylä

Lumiesteet

Kun rakennukseen asennetaan lumiesteet, vältytään katolta putoavan lumen aiheuttamilta vaaratilanteilta sekä vahingoilta. Lumiesteet vähentavät myös lumitöiden määrää. Lumieste valitaan aina katemateriaalin mukaan, esimerkiksi lumiesteet peltikatolle tai tiilikatolle. Jokaiselle katemateriaalille on oma kannakemalli.

Lumiesteet kestävät hyvin kulutusta sekä korroosiota, koska ne valmistetaan lujasta tehdassinkitystä teräsputkesta ja teräslevystä. Pulveripolttomaalauksella voidaan lisätä tuotteen korroosiokestävyyttä, koska maalauksessa sinkitty teräs peitetään paksulla maalikerroksella. Asiakas voi tällöin myös vaikuttaa asennustyön lopputulokseen ja siisteyteen, valitsemalla tuotteeseen haluamansa värin.

Kattosillat

Katolla joudutaan toisinaan kulkemaan poikittaissuuntaisesti, jolloin tuvallinen valinta on vaakatasoon asennettava kattosilta. Kattosilta helpottaa katolla liikkumista ja tekee katolla liikkumisesta turvallisempaa.

Kattosillan ritilä on rei´itetty piikikkääksi liukkauden vähentämiseksi. Kattosilta kiinnitetään kannakerautaan, jotka säädetään katon kaltevuuden mukaan. Tehdassinkitty teräs takaa tuotteen kestävyyden. Pulveripolttomaalaus lisää tuotteen kulutus- ja korroosiokertävyyttä entisestään ja antaa mahdollisuuden valita tuotteen värin katteen mukaan.

Turvakiskot

Nousutikas, jonka kokonaiskorkeus ylittää 8 m, tulee varustaa turvakiskolla tai selkäsuojuksella (Suomen rakentamismääräyskokoelma F2). Korkeimmilla ja jyrkimmillä katoilla kattosiltaan tulee kiinnittää turvakisko.

Talotikkaat

Seinätikkaat varmistaa turvallisen kulun katolle. Seinätikas asennetaan aina jalkapareilla kiinteästi seinään ja alimman puolan tulee olla 100 - 120 cm maanpinnasta. Tikkaan yläkaaret kiinnitetään aina joko kattotikkaaseen, kattosiltaan tai katteen runkorakenteisiin.

Lapetikas helpottaa kulkemista talon katolla ja tekee siitä turvallisempaa. Lapetikas asennetaan katolle omilla kannakejaloilla ja kiinnitetään katon runkorakenteisiin. Saumakatoilla lapetikas kiinnitetään katteen saumoihin. Lapetikkaan ja katon väliin jäävän raon ansiosta katepinnoille ei synny hankausjälkiä.

Turvatikkaat

Meiltä löytyy hätäpoistumistikkaita eri mitoissa. Kattotikkaat sekä palotikkaat kuuluvat kattoturvatuotteisiin, jotka takaavat turvallisen hätäpoistumisen. Valikoimassa myös laukaistava malli joka on hienon huomaamaton seinällä.

MUISTAKAA NOUDATTAA HUOLTO-OHJEITA

Miksi valita Viken Pelti? Ota meihin yhteyttä niin kerromme ainakin kymmenen hyvää syytä.

Pyydä tarjous