Yritys jolla on juuret

Viken Pelti Ky perustettiin 1989 Kivijärvellä Rautarakenne P&R Piri nimellä toimineen yrityksen jatkajaksi. Pirit muuttivat pohjanmaalle perustaen Lapuan Piristeel Oy:n.

Vilho olikin työskennellyt pitkän uran ko yrityksessä ja työttömyyden uhatessa oli tehtävä ratkaisuja. Turkistarhaus, jota harjoitettiin kotitalon taakse rakennetussa tarhassa muiden askareiden lomassa oli mukana kuvioissa vielä näinä vuosina. Turkiksista Arja myös ompeli erinäisiä vaatekappaleita ja kauppasi niitä Turkistyö Ar-Pa nimellä.

Harkinnan jälkeen Vikke ja Arja päätyivät valitsemaan yrittäjän ruusuisen tien.
Alkuaikoina osien valmistus ja alihankinta näytteli suurta roolia. Ensimmäisen vuoden liikevaihtotavoite oli n. 1Mmk. Pojat Tero ja Jani tulivat mukaan toimintaan täysipainoisemmin työntekijöinä vuosina 95-96. Rakennuspeltipuoli rupesi vetämään kokoajan paremmin. Työmaat alkoivat olla Jyväskylän ja Keuruun suunnalla entistä enemmän. Vuonna 1997 hommattiin työkämppä/varasto Jyväskylästä Kiilatieltä.

Vuonna 1998 päätettiin lähteä lähemmäs apajia. Viken Pelti vuokrasi rakennuspeltitoimintaa ajatellen Tikkakoskelta hallin 11/1998 josta käsin asennustyömaat olivat jo huomattavan lähellä. Marraskuussa -99 muutettiin isompaan viereiseen halliin. Marraskuussa 2000 valmistui nykyiset tilat n. 600m2 johon pientä laajennustakin jo tehty.

Vanhassa aikanaan huoltoasemanakin toimineessa Kivijärven hallissa on valmistettu tukkuliikkeille kourujen osia. Sukupolven vaihdos tehtiin kesällä 2005 ja samalla yhtiömuodoksi vaihtui Osakeyhtiö.

Rakennusliikkeet työllistävät tätä nykyä meitä kovasti ja työmaat ovat kasvaneet kooltaan ja määrältään. Tällä hetkellä yritys työllistää n. 20 henkilöä ja liikevaihto on reilut 2 miljoonaa Euroa.

Viken Pelti nykyään
Viken Pelti nykyään

Miksi valita Viken Pelti? Ota meihin yhteyttä niin kerromme ainakin kymmenen hyvää syytä.

Pyydä tarjous
Viken Pelti nykyään
Viken Pelti nykyään